Скляні підлоги і подіуми

Скляні підлоги вигідний, ексклюзивний елемент сучасного інтер’єру, який забезпечує дизайнерам можливість створення оригінальних і вишуканих дизайн проектів, шляхом реконструкції існуючих приміщень, а також при проектуванні і будівництві елітних розважальних центрів, клубів, танцмайданчиків і приватних квартир. Елегантність і шикарність даного елементу декору зможе створити приємну атмосферу і зачарувати найвимогливішого клієнта.

Практика використання суцільноскляних підлог в оформленні житлових приміщень є відносно недавньою. Наш досвід показує, що скляна підлога є яскравим декоративним елементом і найчастіше оформляється з використанням елементів живої природи, нанесенням зображень і встановлення різних освітлювальних приладів. Наприклад, створюються невеликі ландшафти з каменів, трави, декоративних квітів, піску, морських камінчиків, ракушок. Часто в скляні підлоги інтегрують штучні водойми, акваріуми. Створення таких ефектів приносить в будинок затишок і комфорт не тільки для господарів, але й для відвідувачів. Підлоги з гартовано скла мають найрізноманітніші напрями застосування, все залежить від побажань замовника, професіоналізму і фантазії дизайнера. В свою чергу ми готові допомогти втілити в життя найсміливіші Ваші ідеї.

Досягнення візуальної легкості сучасних офісних приміщень досягається за допомогою використання скляних підлог в коридорах, крім того, можна здійснювати часткове затінювання скляних полотен для усунення відблисків і підвищення рівня конфіденційності. В торгових приміщеннях скляна підлога крім основної функції виконує роль виставкової вітрини чи сховища декоративних елементів.

Високий рівень світлопроникності, стійкість до статичних і динамічних навантажень (така підлога легко витримує вагу людини, що передається через каблук з металевою набійкою) забезпечує часте використання підлог з гартованого скла, як сцен і подіумів. Конструкція скляної підлоги включає каркас і встановлені на ньому, через ущільнювачі, скляні панелі.

Скляний подіум – це спеціальна конструкція з триплексу і нержавіючої або пофарбованої чорної сталі, яка розміщується вище ніж загальний рівень підлоги приміщення, і може встановлюватись як на звичайну підлогу (як окрема конструкція) так і на скляну підлогу (як частина скляної підлоги).

Скляні панелі виготовляються з триплексу (ламінованого скла). Триплекс – це кілька шарів гартованого скла, склеєних між собою за допомогою органічної смоли. Його товщина і кількість шарів залежать від того, які навантаження повинна витримувати скляна підлога, найчастіше використовують триплекс з трьох загартованих частин скла завтовшки 8 - 12мм. Дуже важливим є те, що конструкція продовжує виконувати свою функцію при руйнуванні одного або двох шарів скла, це забезпечує високий рівень безпеки і надійність експлуатації скляної підлоги. В багатьох випадках для безпечного руху по скляній підлозі (особливо в місцях з високою вологістю басейнах, душових, саунах) верхній шар доцільно робити шорстким (найчастіше методом піскоструйної обробки). Стики між різними сегментами триплексу заповнюють прозорим герметиком (силіконом).

Каркас повинен без значної деформації витримувати вагу скла, людей і предметів, що можуть знаходитись на підлозі, для цього його виготовляють з нержавіючої або пофарбованої чорної сталі. Каркас зі склом найчастіше склеюють за допомогою полімерних клеїв, безпосередньо (прямо до каркасу) або з використанням спеціальних кронштейнів з нержавіючої сталі (спайдерів). Розрахунок місця розміщення і кількості спайдерів здійснюється окремо для кожного проекту.

При проектуванні і розробленні дизайну суцільноскляних підлог, ми дотримуємось вимог безпеки, зручності, прозорості, індивідуальності, використовуємо високоякісну фурнітуру провідних виробників.

Для забезпечення вимог індивідуальності за допомогою різних технологій проводимо нанесення малюнків, написів, логотипів фірм. Виконуємо підлоги з гартованого скла в такій кольоровій гамі:

  • прозоре
  • бронза
  • графіт
  • матове

Обробка скла: лазерне гравіювання, нанесення малюнка методом піскоструйної обробки, матування, обклеювання плівками.

Товщини скла: триплекс (ламіноване скло) - від 12 до 40мм (в залежності від кількості і товщини шарів скла).

Фурнітура:

  • Al - анодований алюміній;
  • PSS - полірована нержавіюча сталь;

Розрахунок вартості суцільноскляної конструкції залежить від багатьох чинників, тому немає доцільності представляти ціну за 1 м2 виробу. На ціну впливають такі основні фактори: форма конструкції, марка і товщина скла, обробка скла, вибрана фурнітура, складність монтажу. Лише після проведення замірів і формування конкретного технічного завдання проводиться розрахунок вартості скляної конструкції.

Одержати консультацію чи зробити замовити скляної підлоги або скляного подіуму


Скляні підлоги і подіуми фото :